Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο Νότης Μαριάς σχετικά με την ομιλία του Ε.Βενιζέλου στο Economist

    «H συντριπτική ήττα του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις ανάγκασε χθες τον πρόεδρό του από το βήμα του συνεδρίου του Economist να προτείνει εκ των υστέρων και εντελώς υποκριτικά τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ) στην αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, ενώ ως υπουργός Οικονομικών είχε κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Εάν ο κ. Βενιζέλος δεν είχε συμφωνήσει τότε στην εξαίρεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το κούρεμα του ελληνικού δημοσίου χρέους, το δημόσιο χρέος θα είχε μειωθεί περαιτέρω κατά 27 δις ευρώ τουλάχιστον ή 14% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (Α.Ε.Π.).

Αντίθετα ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος να προχωρήσει στο κούρεμα των ομολόγων του δημοσίου που κατείχαν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι Έλληνες μικρό-ομολογιούχοι με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων και των χιλιάδων Ελλήνων μικρό-ομολογιούχων.

Όμως ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ότι προκειμένου ν’ απαλλαγεί από την τρόικα και τους δανειστές, η πατρίδα μας πρέπει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, να διαγράψει το επονείδιστο χρέος και να καταγγείλει τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου