Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Αγνοούν προκλητικά την οικονομική πραγματικότητα

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Αγνοούν προκλητικά την οικονομική πραγματικότητα
Βολές κατά των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος, κατηγορώντας τους ότι«αγνοούν προκλητικά την ελληνική οικονομική πραγματικότητα». 

Με αφορμή τις εξαγγελίες για τη στήριξη ύψους 1,44 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2015 σε νέο ταμείο εγγύησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με συνεργασία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ο κ. Μαρκόπουλος καταλόγισε στους κ.κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη ότι ξεχνούν το «τραγικό τέλος παλαιότερων δανείων με κρατική εγγύηση που κατέληξαν σαν χρέη του κράτους, αφού οι μισές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο λόγω ύφεσης»....

«Είναι προκλητικοί όταν υπόσχονται νέα δάνεια σε νέες επιχειρήσεις απελπισμένων ιδιοκτητών, αγνοώντας τη διακοπή της κρατικής εγγύησης σε δάνεια πτηνοτροφικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων που καταδικάζονται σε καταστροφή καθώς και σε επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας», πρόσθεσε.

Τόνισε ακόμη ότι «οι επιχειρήσεις δεν συνέρχονται με δανεικά όταν η οικονομία είναι σε πέμπτη χρονιά ύφεσης», κατηγορώντας τους δύο υπουργούς ότι «αντιγράφουν ακριβώς το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου