Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Επί ξυρού ακμής ίσταται η κυβέρνηση των τριών


Επί ξυρού ακμής ίσταται η κυβέρνηση των τριών
Ενδοκυβερνητικούς κλυδωνισμούς προκαλεί το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ.διαμορφώνοντας συνθήκες αστάθειας στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πλέον να λειτουργεί με τη μέθοδο για την οποία κατηγορούσε την ΝΔ επί κυβέρνηση Παπαδήμου, επιλέγοντας την οδό της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης. 




Από το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζεται δυσφορία για τη διπλή γλώσσα που φαίνεται να χρησιμοποιείται από το ΠΑΣΟΚ, με τον Πρόεδρο του κ. Ευ. Βενιζέλο να εμφανίζεται συναινετικό στις δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις που έχει με τον Πρωθυπουργό, ενώ την ίδια στιγμή, κορυφαία στελέχη του κόμματος προχωρούν σε διαροποιούμενες διαρροές. 

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί, τόσο μετά τη σύσκεψη των πολιτκιών αρχηγών την Πέμπτη, όσο κατά τη διάρκεια συναντήσεων μεταξύ στελεχών χθες. Στην πρώτη περίπτωση –και μετά το πακέτο μέτρων που συζητήθηκε μεταξύ των πολιτκών αρχηγών- έγινε λόγος για «αίμα» και «σφαγείο». 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά χθεσινές συσκέψεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπό τον κ. Στουρνάρα και τους κ.κ. Βρούτση και Σταϊκούρα και με τη συμμετοχή, αρχικώς, στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς και εν συνεχεία του ΠΑΣΟΚ –κ.κ. Σαχινίδης, Κουτρουμάνης, Πρωτόππας και Κουκουλόπουλος. Σε «πράσινο» στέλεχος αποδίδεται η εν συνεχεία διαρροή «εμείς δίνουμε μάχη και δεν αφηνουμε να περάσουν αυτά». 

Παρά τις προσπάθειες εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων προκειμένου οι κοινωνικές καταπονήσεις να περιοριστούν στο ελάχιστο, διαπιστώνεται η πρόθεση από πλευράς του ΠΑΑΣΟΚ, να αποκομίσουν το όποιο κοινωνικό όφελος επιχειρώντας να καταγραφεί η διαφοροποίηση της Ιπποκράτους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. 

«Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας. Για όλους» υπογραμμίζει εμφατικά κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής στάσης Σαμαρά εν όψει, τόσο της επικείμενης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την ερχόμενη Δευτέρα, όσο και της επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονιακών όρων και του ζητήματος της επιμήκυνσης που εκτιμάται ότι θα τεθεί και επισήμως κατά τις επίσημες επαφές του Πρωθυπουργού με τους ομολόγους του περί τα τέλη Αυγούστου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου