Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Τ. Κουίκ για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με την αναγκαιότητα...επιβεβλημένης μακροπρόθεσμης ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και των φυσικών και των νομικών προσώπων. 

Το περιεχόμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: ...

«Τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για ρύθμιση, σε περιορισμένο αριθμό δόσεων, της εξόφλησης των πάσης φύσεως νέων έκτακτων φόρων που θα καταλογιστούν στους Έλληνες πολίτες με σημειώματα που ήδη αρχίζουν να τα αποστέλλουν οι ΔΟΥ, αλλά και με τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος για το 2011.

Πλην όμως, δε γίνεται κανένας λόγος από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών για το βαρύ φορτίο που έχουν στην πλάτη τους τουλάχιστον 1.000.000 Έλληνες πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Είναι προφανές ότι η βαθιά ύφεση, οι πάνω από ένα 1.000.000 άνεργοι, οι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις όλων των μεγεθών που έκλεισαν, η ανύπαρκτη ρευστότητα της αγοράς και η συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση της κάθε ελληνικής οικογένειας, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι ακόμα και οι συνεπέστεροι μέχρι χθες Έλληνες φορολογούμενοι, αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους με το υπάρχον καθεστώς ρύθμισής τους. Δηλαδή με πολύ μικρό αριθμό δόσεων σε σχέση με τον όγκο των οφειλών.

Θεωρώ περιττό να υπενθυμίσω ότι τα χρέη και προς το Δημόσιο και προς τις Τράπεζες και προς ιδιώτες έχουν αυξήσει σε δραματικό βαθμό τις αυτοκτονίες των Ελλήνων πολιτών.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα προαναφερόμενα:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Θα αποφασίσει η κυβέρνηση να προβεί σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση των οφειλών προς το Δημόσιο των φυσικών και Νομικών Προσώπων με τουλάχιστον 60 δόσεις όπως ζητούν και οι εφοριακοί και οι φοροτεχνικοί που γνωρίζουν από πολύ κοντά την οικτρή οικονομική θέση των Ελλήνων;

2. Η κυβέρνηση θα υπακούσει στις γνωστές εκβιαστικές εντολές της Τρόικας που απαιτεί λίγες δόσεις, υποθήκες σπιτιών και επιχειρήσεων, εισαγγελικές διώξεις και φυλακίσεις ή θα συμπεριφερθεί με γνώμονα τη λογική μπροστά σε αυτό το αδιαμφισβήτητα τραγικό αδιέξοδο;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου