Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Την παραίτηση του Ι. Καράκωστα, ζητούν οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες"!


Την παραίτηση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Ιωάννη Καράκωστα, ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι εξαπέλυσαν μετωπική επίθεση σε βάρος του, με αφορμή τη συνεργασία του με την Siemens.

Μετά τη δήλωση που έκανε ο κ.Καράκωστας, ο οποίος διέψευδε τα όσα υποστήριζε νωρίτερα ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος και τόνιζε ότι διέκοψε την συνεργασία του με την εταιρεία όταν ανέλαβε επικεφαλής ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, με δήλωσή του υποστηρίζει ότι είναι «αυτονόητο ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης που αφορά τον κ. Καράκωστα».

Ο κ.Ζώης υποστήριξε επίσης ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου «πέραν των απαράδεκτων χαρακτηρισμών επιβεβαίωσε με την ατυχή διάψευση του ότι υπήρξε συνεργασία Καράκωστα-Siemens» και επισημαίνει ότι απο την ίδια την ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου του κ. Καράκωστα «προκύπτει καθαρά ότι υπήρξε νομικός σύμβουλος των εταιρειών Siemens Hellas και THYSSEN από το 1990 έως το 2011».

Ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ρωτά επίσης εάν ο κ.Καράκωστας ήταν νομικός σύμβουλος της Siemens επί Ηλία Γεωργίου, γενικού διευθυντή της Siemens «και πρωταγωνιστή των σκανδάλων;» και λέει ότι «σε βάρος του Ηλία Γεωργίου είχαν εκδοθεί αλλεπάλληλα εντάλματα σύλληψης και τελικά προφυλακίστηκε για τα περίφημα «μαύρα ταμεία» της Siemens».

Επίσης, παραλληλίζει την περίπτωση του κ.Καράκωστα με αυτήν της κ. Σιούτη -της πρώην συνεργάτιδας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπαναδρέου- η οποία, όπως υποστηρίζει ο κ.Ζώης, παρείχε επίσης νομικές υπηρεσίες στη Siemens.

Ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, παραπέμπει, επίσης, σε μια δήλωση του σημερινού αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα ο οποίος -όπως επισημαίνει ο κ.Ζώης- το 2009 ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, «προφανώς κατόπιν εντολής του κ.Σαμαρά ζήτησε την παραίτηση της κ.Σιούτη για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξης».

«Μετά από όσα προκύπτουν για τον κ. Καράκωστα δεν τίθεται θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης; Τι πιστεύει σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς;», προσθέτει ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, λέγοντας ότι «δυο πρωθυπουργοί επιλέγουν ως νομικούς συμβούλους διακεκριμένους νομικούς με κοινό παρονομαστή την παροχή υπηρεσιών τους στην Siemens, εταιρεία που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο και υπήρξε πρωταγωνιστής των σκανδάλων και της διαφθοράς στην Ελλάδα».

Ο κ.Ζώης ζητά, επίσης, την κατάργηση του άρθρου 324 του νόμου 4077/2012 «με τον οποίον από κοινού οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, λίγες μέρες πριν τη διάλυση της Βουλής, χάρισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στη Siemens», όπως υποστηρίζει. Τέλος, στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τόνιζαν σε δημοσιογράφους ότι «έχει σημασία να μάθουμε ποια χρονική περίοδο ο κ. Καράκωστας έφυγε απο την Siemens, και πότε ανέλαβε ο κ.Χριστοφοράκος». Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας στην Ελλάδα το 1996.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου