Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Και real estate έκαναν οι τοκογλύφοι- Ο Καραμπέρης νοίκιαζε τα ακινητά του σε ΥΠΟΙΚ και Δικαιοσύνης!


Και real estate έκαναν οι τοκογλύφοι- Ο Καραμπέρης νοίκιαζε τα ακινητά του σε ΥΠΟΙΚ και Δικαιοσύνης! 
Ο Μάρκος Καραμπέρης, ο γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, που συνελήφθη ως ο εγκέφαλος του περιβόητου κυκλώματος τοκογλύφων της Θεσσαλονίκηςφαίνεται ότι είχε «επιχειρηματικές σχέσεις» με το Υπουργείο Οικονομικών! 
Ο αχριτοκογλύφος Μάρκος Καραμπέρης δεν είχε καταφέρει να «συνεργάζεται» μόνο με εφοριακούς του ΣΔΟΕ αλλά και να μισθώνει ακίνητα στο Δημόσιο έναντι υψηλών ενοικίων. 

Συγκεκριμένα, σε ακίνητα της «Καραμπέρη Ακίνητα ΑΕ», εταιρίας που ανήκει στον συλληφθέντα τοκογλύφο στεγάζονται:

α) Το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης 
Πρόκειται για το κτίριο του εμπορικού κέντρου «Πλατεία». 

β) Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το parapolitiki.com, η μίσθωση του εν λόγω ακινήτου ξεκίνησε το 2004 και το ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε τον Δεκέμβρη του 2010 ποσό ύψους 30. 706, 26 ευρώ για ενοίκια τριών μηνών.
Έπειτα από έρευνα του newpost.gr, διαπιστώθηκε ότι το Υπουργείο Οικονομικών μίσθωνε την εταιρειά του Καραμπέρη με το ποσό των ... 53.284 ευρώ (!) το τρίμηνο. Όπως προκύπτει από έγγραφο του Υπουργείου στο Διαύγεια η Καραμπέρης Ακίνητα Α.Ε. χρέωσε το υπουργείο για το ακίνητο της Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης έναντι σχεδόν 54.000 ευρώ για ενοίκια του Δ' τριμήνου του 2011, τα οποία και καταβλήθηκαν στις 5/12/2011! Ωστόσο, για τα ενοίκια του Α' τριμήνου του 2011 το υπουργείο «πλήρωσε» στον τοκογλύφο 66.605 ευρώ.

Όσον αφορά στο ακίνητο του Καραμπέρη που στεγάζεται η ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, το «συμβόλαιο» ενοικιάσης υπογράφτηκε στις 24/08/2004 με ημερομηνία λήξεως στις 23/08/2016. 

Ερωτήματα πάντως για τη διαφάνεια ή την άγνοια του κρατικού μηχανισμού εγείρει το πώς ο εγκέφαλος της σπείρας τοκογλύφων στη Θεσσαλονίκη που εκβίαζε, ξυλοκοπούσε επιχειρηματίες, πουλούσε «προστασία« σε νυχτερινά μαγαζιά και ξέπλενε άφθονο μαύρο χρήμα κατάφερε δια νόμιμους τρόπους (όχι μόνο να φεσώνει το Δημόσιο με τις παράνομες πράξεις του όπως προκύπτει και από την δικογραφία), αλλά να πληρώνεται και από τον Κρατικό Προϋπολογισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου