Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Δημοσκόπηση-κόλαφος στο περιοδικό «Επίκαιρα» Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ!

   Σε κόλαφο για το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται η δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, που πρόκειται να δημοσιευθεί την Πέμπτη στο περιοδικό «Επίκαιρα». Το πάλαι ποτέ κραταιό κυβερνητικό κόμμα κατατάσσεται πέμπτο (!) στην πρόθεση ψήφου, πίσω όχι μόνο από τη ΝΔ, αλλά και από Δημοκρατική Αριστερά που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, αλλά και από το  ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 30,5% και με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση ακόμη και αν προσπαθήσει να συμμαχήσει με το ΛΑΟΣ ή το ΠΑΣΟΚ. 

Δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται η Δημοκρατική Αριστερά με 13%, ενώ τις επόμενες δύο θέσεις μοιράζονται το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ίδιο ποσοστό(12,5%). 

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφεται ως πέμπτο κόμμα με ποσοστό 12%, ενώ απώλειες, λόγω συγκυβέρνησης, έχει και ο ΛΑΟΣ, που βλέπει τα ποσοστά του να συρρικνώνονται στο 6%. 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεχίζουν να βρίσκονται στο οριακό για την είσοδο στη Βουλή με 3%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία, το Άρμα Πολιτών και η Χρυσή Αυγή μοιράζονται το ίδιο ποσοστό(2.5%). Περίπου 1% κερδίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και 0,7% το Κόμμα Κυνηγών, που εμφανίζεται πλέον σταθερά σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου