Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ο ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ!!


Η βίλα ήταν με νοίκι, το αυτοκίνητο ενός φίλου, το κρασί παλιό, το τυρί μουχλιασμένο… δράμα! Τι τραβάνε και αυτοί οι αδερφοί πρωθυπουργών…


Δόθηκαν στην δημοσιότητα ονόματα μεγαλοοφειλετών  του δημοσίου. Ωραία, και τώρα; 
Θα μας την ξαναδώσουν την λίστα όταν προστεθούν άλλα τόσα ονόματα.
Χάλια πάνε τα πράγματα και στην Πορτογαλία. Όπου τηρούν με ευλάβεια το μνημόνιο. Για να φανεί ολοκάθαρα ότι το πρόβλημα δεν είναι το αν εφαρμόζεις ένα «λάθος» πρόγραμμα αλλά το ίδιο το πρόγραμμα....


Και επειδή το αποτέλεσμα, είτε στην Ελλάδα είτε στην Πορτογαλία, μπορούσε να το προβλέψει ο καθένας που ξέρει απλή αριθμητική, ας ψάχνουμε την σκοπιμότητα όλης αυτής της καταστροφής.


 Μάχη μέχρι εσχάτων δίνει ο Νταλλάρας (με δύο λάμδα για να μην τον μπερδεύουμε με τον δικό μας και φάμε και καμιά μήνυση στα καλά καθούμενα) με την Μέρκελ για να δούνε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πτωχεύσουμε.


Από το πρώτο μνημόνιο η πτώχευση ήταν σίγουρη, απλά όλα αυτά τα δάνεια (τα ακριβοπληρωμένα) ήταν για να κερδηθεί χρόνος. Για την Γερμανία.


Και η Γερμανία κέρδισε χρόνο, κερδίζει από τους τόκους θα κερδίσει και από την περιουσία της Ελλάδας που έχει υποθηκευτεί για τα δάνεια που μας δίνει.


Η Ελλάδα, μέσω των πολιτικών της, απλά συνεχίζει κάθε τρεις και λίγο να προχωρά με υπερηφάνεια προς μία νέα σωτηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου