Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Άνθρωποι του πνεύματος, ghost writers, και glamorous ιεροτελεστίες εν Αθήναις...




Μεγάλη ζήτηση έχουν τελευταία οι«άνθρωποι του πνεύματος», όπως ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο Αντώνης Ρέμος, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η Δούκισσα Νομικού, ο Πέτρος Φιλιππίδης. Κι αυτό γιατί προκύπτουν καθημερινά εκδηλώσεις που αποζητούν την παρουσία τους. Τις προάλλες οι άνθρωποι του πνεύματος έτρεχαν και δεν έφταναν. Κι αυτό γιατί έπρεπε να δώσουν το παρόν ταυτόχρονα σε δύο κορυφαίες εκδηλώσεις για το πνεύμα. Η μία ήταν η προεκλογική ομιλία του Αντ. Σαμαρά σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και η άλλη η παρουσίαση του βιβλίου της εκδότριας Έλενας Μακρή Λυμπέρη. Τελικά και έπειτα από ενδοσυνεννόηση οι άνθρωποι του πνεύματος αποφάσισαν να παρατάξουν τις δυνάμεις τους ως εξής: Στον Σαμαρά έδωσαν το παρόν ο Αντώνης Ρέμος, χωρίς τον Πύρρο, ο οποίος επέλεξε την πολιτική αγκαλιά του Ευάγγελου αλλά με τον Μιχ. Χατζηγιάννη που αισθάνεται εξίσου καλά είτε είναι με την Ζέτα είτε είναι με τον Αντώνη.
Στην παρουσίαση του βιβλίου «Μια ζωή πολλές φορές», του υπογράφει η σύζυγος του εκδότη Αντώνη Λυμπέρη, κ. Έλενα Μακρή, η παρουσία ενός αστεροειδούς του πνεύματος τουκ. Δημήτρη Καμπουράκη, έκλεψε τη παράσταση. Ο κ. Καμπουράκης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περιέγραψε πολύ γλαφυρά την πρώτη συνομιλία που είχε με την Έλενα Μακρή Λυμπέρη στη διάρκεια της οποίας διαπίστωσε το πάθος για το πόνημά της, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη γραφή της χειμαρρώδη. Το παρόν έδωσαν επίσης ο Πέτρος Φιλιππίδης, κατ’ εξοχήν άνθρωπος του πνεύματος, και ο «Μίμης Ανδρουλάκης» των συγγραφέων, ο κ.Βασίλης Βασιλικός, ο οποίος στο πρόσωπο της κ. Λυμπέρη είδε την ελληνική εκδοχή της κ.J. K. Rowling.
Κάπου κρυμμένοι στο βάθος της αίθουσας κούρνιαζαν, όπως με πληροφορούν, εκπρόσωποι των Ελλήνων ghost writers. Πρόκειται για ταλαντούχους συγγραφείς-ανάμεσά τους αρκετοί εξαιρετικοί δημοσιογράφοι- οι οποίοι αντί ευτελιστικής αμοιβής αναλαμβάνουν να γράψουν (εκπληκτικά) μυθιστορήματα, διηγήματα, θεατρικά έργα κλπ, για λογαριασμό τρίτων. Με απλά λόγια πουλάνε το ταλέντο για να ζήσουν και τα βιβλία τους εμφανίζονται με άλλη υπογραφή. Μάλιστα οι εμφανιζόμενοι ως συγγραφείς στην προμετωπίδα του βιβλίου ταυτίζονται τόσο με το έργο που αγόρασαν, ώστε στις συνεντεύξεις τους κάνουν λόγο για τα επίπονα ξενύχτια, την πάλη με τον εαυτό τους και το πόσο ταυτίζονται με τους ήρωές τους. Σε καμία περίπτωση δεν υπονοούμε ότι το πόνημα της κ. Λυμπέρη είναι προιόν ghostwriter μια και οι παροικούντες εις την Ιερουσαλήμ, συντάκτες του Ομίλου Λυμπέρη, γνωρίζουν, εκ των έσω, ότι τόσο η κ. Λυμπέρη, όσο και ο σύζυγός της έχουν υπογράψει χιλιάδες editorials τα οποία έχουν αφήσει εποχή δια τις καινοτόμες προτάσεις στο χώρο του εγχώριου lifestyle…

Έλενα Μακρή Λυμπέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου