Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ποιοί είναι οι τεμπέληδες της Ευρώπης φράου Μέρκελ ; Οι μισοί Γερμανοί συνταξιοδοτούνται πρόωρα!

   Την ώρα που η  Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ «τιμωρεί» τους Ευρωπαίους εταίρους της με μια στυγνή οικονομική πολιτική και με πρωτόγνωρα μέτρα λιτότητας, την ώρα που για να δανείσει τις προβληματικές ευρωπαϊκές οικονομίες του Νότου απαιτεί θυσίες από τους λαούς της Ευρώπης που όμοιές τους δεν είχαν γνωρίσει εδώ και δεκαετίες, καταστρατηγώντας εργασιακά κεκτημένα ετών, στην ίδια της τη χώρα οι … πολίτες-ψηφοφόροι της αποχωρούν μαζικά και αλαφιασμένοι από την εργασία τους, σε πολλές περιπτώσεις θυσιάζοντας και μέρος των αποδοχών τους, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικά τους κεκτημένα, προτού τους τα «αλώσει» η … κόρη του πάστορα !

Τα επίσημα στοιχεία από τα εργατικά συνδικάτα της  Γερμανίας που δημοσιεύτηκαν  στο γερμανικό Τύπο είναι εξόχως αποκαλυπτικά: Ένας στους δύο Γερμανούς συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα το 2010, την ίδια στιγμή που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας ανησυχούν πως το φαινόμενο θα ενισχυθεί το 2011-συγκεντρωτικά στοιχεία για τη χρονιά δεν είναι ακόμα διαθέσιμα- αλλά και το 2012, όταν και θα τεθεί σε ισχύ η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια!

Ομοίως ένας μεγάλος  αριθμός εργαζομένων αδιαφορεί  για το ύψος των τελικών του  αποδοχών, αρκεί να διασφαλίσει τα δικαιώματά του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο το 2010 περίπου 674.000 εργαζόμενοι βγήκαν σε πρόωση σύνταξη, από τους οποίους το 54,7% έλαβαν μάλιστα μειωμένη σύνταξη καθώς δεν είχαν καν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Συγκριτικά, το 2006 το αντίστοιχο ποσοστό έφθανε στο 41,2%, ενώ το 2000 μόλις στο 14,5%.

Η κυρία Ανελί Μπούντενμαπχ μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων (DGB) μιλώντας στην εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» εξέφρασε τον φόβο της πως η αύξηση κατά δύο έτη στα συντάξιμα χρόνια αποσκοπεί στη περαιτέρω μείωση των συντάξεων.

Για τους συνταξιούχους  που λαμβάνουν επιδόματα αναπηρίας  το μέλλον προδιαγράφεται ακόμα πιο  ζοφερό, καθώς αναμένεται να υποστούν σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές τους με τη μέση σύνταξη να αγγίζει τα 695 ευρώ μηνιαίως.

«Δεν πρέπει να τιμωρούνται όσοι άνθρωποι δεν μπορούν να εργάζονται, λόγω ασθενείας, με μειώσεις συντάξεων και επιδομάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ούρλικ Μάσερ μέλος του συνδικάτου VDK.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου