Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Αναβιώνουν οι μνήμες των δεκαετιών του 50 και του 60 Φεύγουν μετανάστες για τη Γερμανία οι Ελληνες

    Αναβιώνουν οι μνήμες της μετανάστευσης των δεκαετιών του 50 και του 60 όταν κατά χιλιάδες οι έλληνες αναζητούσαν ένα μεροκάματο στις «φάμπρικες» της Γερμανίας. Η γερμανική στατιστική υπηρεσία Destatis έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν την αλματώδη αύξηση των Ελλήνων μεταναστών προς τη Γερμανία μέσα στο 2011.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο του 2011 ο αριθμός των μεταναστών από την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 84% καθώς 4100 συμπατριώτες μας μετανάστευσαν στην Γερμανία.

Μέσα στο πρώτο 9μηνο του έτους, 435.000 άνθρωποι εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία, αριθμός αυξημένος κατά 19% από την αντίστοιχη περίοδο το 2010.

Εκτός από τους Έλληνες σημαντικός ήταν ο αριθμός των μεταναστών προς τη Γερμανία και από μια ακόμη χώρα του ευρωπαϊκού νότου που πλήττεται από την ύφεση και την ανεργία.  Η μετανάστευση από την Ισπανία αυξήθηκε κατά 49%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 2.400 ανθρώπους.

Η γερμανική στατιστική υπηρεσία υπογραμμίζει πως «το πιο αξιοσημείωτο είναι η μεγάλη αύξηση της μετανάστευσης με προέλευση τις χώρες της ΕΕ που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου