Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ...ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ


 ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ...ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ





Ξενοδοχείο η... «Παναγία η βοήθεια», και μάλιστα με... τρύπια ταβάνια που στάζουν και κουβάδες για να μαζεύουν το νερό! Με αυτή τη φράση, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος",  θα μπορούσε κανείς να αποτυπώσει την κατάσταση που επικρατούσε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στον χώρο του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Και να τονίσουμε πως ήταν ημέρα κατά την οποία το νοσηλευτικό ίδρυμα εφημέρευε και άρα βρισκόταν σε οργασμό λειτουργίας. Και βέβαια σκεφτήκαμε ότι δεν χρειαζόταν καν να απαθανατίσουμε το τι συνέβαινε στο χώρο των επειγόντων περιστατικών (εξωτερικά ιατρεία) καθώς εκεί λίγο πολύ είναι σε όλους μας πλέον γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν και η κατάσταση που μονίμως επικρατεί. Έτσι, επιλέξαμε να κάνουμε περιοδεία στο υπόλοιπο τμήμα του νοσηλευτικού ιδρύματος για να δούμε πώς είναι τα πράγματα. Και πρώτα απ' όλα... πέσαμε πάνω στους... σκηνίτες που εντελώς ανενόχλητοι είχαν βρει κατάλυμα μέσα στο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος! Εντόπισαν τη γωνιά που τους βόλευε και χωρίς να τους εμποδίσει ο οποιοσδήποτε έστρωσαν σεντόνια, κουβέρτες και μαξιλάρια. Ξάπλωσαν για να κοιμηθούν και μάλιστα τους ακούσαμε να παραπονιούνται και για τον εξαερισμό που φυσούσε από πάνω τους και... ενοχλούσε τη μία από τις τρεις γυναίκες!
Και... τρύπια ταβάνια που στάζουν!
Ξεπερνώντας τις τρεις γυναίκες και τον έναν άνδρα που κοιμόντουσαν στρωματσάδα στο χώρο του νοσοκομείου, προχωρήσαμε στο κτίριο και ύστερα από λίγο ήρθαμε αντιμέτωποι με μία εικόνα που μόνο σε νοσοκομείο δεν περιμέναμε να συναντήσουμε. Τουλάχιστον... όλα τα έχουμε δει μέχρι σήμερα σε νοσηλευτικά ιδρύματα, όχι όμως κι αυτό! Ο λόγος για μία τεραστίων διαστάσεων τρύπα στο ταβάνι απ' όπου το νερό έσταζε συνέχεια και με αυξημένο ρυθμό. Και αντί οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου να φροντίσουν για την επισκευή σκέφτηκαν κάτι πιο... πρόχειρο. Να τοποθετήσουν από κάτω έναν μικρό κουβά για να πέφτει εκεί μέσα το νερό! Βέβαια ο κουβάς είχε ήδη γεμίσει και όπως φαίνεται και στη φωτογραφία γύρω του είχε αρχίσει να σχηματίζεται μία μικρή λίμνη...




Η... απλωμένη μπουγάδα!
Επιστρέφοντας στους... σκηνίτες, μην ξεχάσουμε και την... απλωμένη μπουγάδα τους! Ήταν, βλέπετε, κι αυτό ένα από τα «αξιοθέατα» του χώρου, δίχως πάντα την παραμικρή ενόχληση από τους αρμοδίους. Είχαν πλύνει τα ρούχα τους και τα είχαν απλώσει δεξιά κι αριστερά, όπου υπήρχε καλοριφέρ. Ακόμα και σε αυτό που βρισκόταν έξω ακριβώς από μία καντίνα του νοσοκομείου (πίσω από τις γλάστρες). Έβαλαν τα ρούχα τους και εκτός από το σημείο στο οποίο είχαν στρώσει για να κοιμηθούν, μαζί με την απλωμένη μπουγάδα έμοιαζε σαν όλος ο χώρος να τελούσε υπό κατάληψη...!
http://www.dete.gr/news.php?article_id=71081

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου