Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αντιπερισπασμός η 25ετία για να περάσουν το ειδικό μισθολόγιο!


   
Image

 “Χρυσώνουν” το χάπι για το ειδικό μισθολόγιο που είναι πλέον βέβαιο ότι θα επιβληθεί στους στρατιωτικούς με την αρχικά δημιουργία και εν συνεχεία διάψευση θέματος 25ετίας και την διαρροή σχετικού εγγράφου. Όπως διαβεβαίωναν, ασφαλής πηγές στο defencenet.gr  θέμα κατάργησης της 25ετιας δεν υπάρχει και ούτε υπήρξε. 
Aντίθετα υπάρχει και είναι βέβαιο ότι θα ισχύσει το λεγόμενο ειδικό μισθολόγιο στους στρατιωτικούς το οποίο θα ρίξει συγκριτικά με τις αποδοχές του Απριλίου του 2010 τον μισθό του στα επίπεδα του 60% των τότε αποδοχών!
Το εντυπωσιακό είναι ότι έχουν εμπλέξει το ΓΕΕΘΑ, προφανώς με εντολή του κομματικού αρχηγού ΓΕΕΘΑ που τοποθετήθηκε πραξικοπηματικά από την ηγεσία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας  Π. Μπεγλίτη, για να εξυπηρετηθούν πολιτικοί σκοποί.  
Kατά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που διαψεύδει σεοποιαδήοποτε περίπτωση την κατάργηση της 25ετίας, τα βασικά στοιχεία του επίμαχου εγγράφου είναι τα ακόλουθα:
• Είναι σχέδιο του ΓΕΕΘΑ που στάλθηκε για επεξεργασία στα Γενικά Επιτελεία για απόψεις – προτάσεις.
•Ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με ρυθμίσεις που αφορούν τον τρόπο εξέλιξης και σταδιοδρομίας των στελεχών καθώς και τον τρόπο κρίσεων.
•Η άμεση εφαρμογή του νόμου 3883 για όλους τους αξιωματικούς αφορά μόνο τον τρόπο προαγωγών και κρίσεων και όχι συνταξιοδοτικά θέματα τα οποία ρυθμίστηκαν με τον πρόσφατο νόμο 3865/2010. Συγκεκριμένα δεν θίγει όσους έχουν κατοχυρώσει ή θα κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα σύμφωνα με τις διατάξεις του ως άνω νόμου.
•Με τις τροποποιήσεις που επέρχονται ειδικότερα στους βαθμούς Συνταγματάρχη και Ανωτάτων παρέχεται η δυνατότητα στην ηγεσία των Ε.Δ. να επιλέγει με εξειδικευμένα κατά θέση κριτήρια τους καταλληλότερους για θέσεις ευθύνης – Ανώτατους. Η υπηρεσία δεν αποστρατεύει υποχρεωτικά τα προαναφερόμενα στελέχη που δεν επιλέγονται για προαγωγή (όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα), αντιθέτως εφόσον το επιθυμούν δύνανται ή να αποστρατευτούν ή να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε θέσεις των ΕΔ αξιοποιούμενοι αντιστοίχως βάσει των προσόντων τους.
•Οι βαθμοί από Ανθυπολοχαγοί μέχρι και Αντισυνταγματάρχη δεν επηρεάζονται αντιθέτως προάγονται όπως προβλέπει ο νόμος 3883/10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου