Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Kοροϊδία οι 7 δόσεις για την εξόφληση της Εφορίας


- Ανακοινώθηκαν σήμερα, αλλά δεν προσφέρουν τίποτα στον φορολογούμενο
- Από τις 3 διμηνιαίες μετατράπηκαν σε 7 μηνιαίες....
- Θα υπάγονται μόνο όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 60.000 ευρώ
- Η δόση δεν θα πρέπει να είναι κάτω από 300 ευρώ
- Δεν χρειάζεται επίσκεψη σε ΔΟΥ για να μπουν στην ρύθμιση

Δώρο - άδωρο είναι οι 7 δόσεις που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών για την εξόφληση της εφορίας....
'Οπως δήλωσε o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής, εκείνο το οποίο θα πρέπει να πούμε βλέποντας την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών είναι οτι ουσιαστικά σε όσους έχει έρθει το εκκαθαριστικό εως 31/07/2012 και έπρεπε να πληρώσουν, δηλαδή στην τεράστια πλειοψηφία των φορολογούμενων, περίπου 3.700.000 φορολογούμενοι, εκεί που έπρεπε να πληρώσουν 3 διμηνιαίες δόσεις αυτές γίνονται 7 μηνιαίες δόσεις. Δηλαδή ουσιαστικά αυξάνουν τις δόσεις για έναν μήνα παραπάνω.

Και προσθέτει: "Το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να δει ουσιαστικά αυτή τη διαδικασία και θα έπρεπε να βοηθήσει περισσότερο τους φορολογούμενους στην οικονομική κρίση που βρισκόμαστε. Επιπλέον θα πρέπει να σκεφτεί οτι από τον Σεπτέμβριο έρχονται και οι φόροι ακίνητης περιουσίας του 2010 και του 2011 και μην ξεχνάμε και τα τέλη κυκλοφορίας. Δεν ξέρω αν ο έλληνας φορολογούμενος θα μπορεσει να ανταποκριθεί και να πληρώσει όλους αυτούς τους φόρους". 

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Την παροχή διευκόλυνσης εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε περισσότερες δόσεις αποφάσισε η κυβέρνηση, ενεργώντας στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του προϋπολογισμού και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών,

Συγκεκριμένα:

• Θεσμοθετούνται διαδικασίες διευκόλυνσης της εξόφλησης σε επτά μηνιαίες δόσεις για όσους δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μέχρι €60.000 αρχής γενομένης από τη δόση που λήγει 31 Αυγούστου 2012.

• Η τελευταία δόση, για λόγους ορθής δημοσιονομικής διαχείρισης, δεν θα ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013.

• Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου 2012.

• Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου 2012.

• Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31 Αυγούστου 2012 ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι Φεβρουάριο 2013.

• Ο φόρος που μπορεί να ρυθμιστεί με το προτεινόμενο καθεστώς δόσεων πρέπει να είναι πάνω από €300.

• Οι δόσεις δεν καλύπτουν τυχόν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

• Στο προτεινόμενο καθεστώς των δόσεων δεν υπάγονται όσοι φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012.

• Όσοι καλύπτουν τις προϋποθέσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν τις νέες διαδικασίες χωρίς να χρειάζεται καμία συμπλήρωση αίτησης ή επίσκεψη στις ΔΟΥ αλλά θα μπορούν να τυπώνουν τους νέους κωδικούς πληρωμής από το TAXISnet ή από την σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με βάση το εκκαθαριστικό που έχουν στη διάθεσή τους.

• Όσοι επιθυμούν να εξοφλήσουν την οφειλή τους εφάπαξ μπορούν να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση 1,5%.

• Όσοι επιθυμούν να καταβάλουν το φόρο με το ισχύον καθεστώς και εμπίπτουν στο σύστημα δόσεων που θεσπίζεται ειδικά για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2012 δεν εμποδίζονται να επιλέξουν το ισχύον καθεστώς.

Οι ρυθμίσεις επιτρέπουν στους φορολογούμενους να διαχειριστούν με μεγαλύτερη άνεση τις υποχρεώσεις τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Έτσι:

• Οι ρυθμίσεις καλύπτουν το 96% των νοικοκυριών που υποβάλλουν δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος.

• Η μέση δόση μειώνεται σημαντικά επιτρέποντας στους φορολογουμένους να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους ευκολότερα.

• Μειώνεται η ταλαιπωρία των πολιτών στο ελάχιστο, καθώς δεν χρειάζεται καμία ενέργεια ή αίτηση για να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων.

• Δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φορολογουμένων με κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου