Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Σαμαράς - Βενιζέλος - Κουβέλης οριστικοποιούν τα μέτρα

   Νέες, διαδοχικές συναντήσεις με τους κυβερνητικούς εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα έχει τη Δευτέρα (16:00) και την Τρίτη (18:00) στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Αντικείμενο των νέων επαφών των τριών αρχηγών, που καλούνται να «αναθερμάνουν» τη σχέση τους, μετά τις διαφωνίες της περασμένης εβδομάδας επί των νέων μέτρων και της επαναδιαπραγμάτευσης, που λίγο έλειψε να οδηγήσουν σε ρήξη, θα είναι τόσο το «κλείδωμα» των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που ζητά η Τρόικα, όσο και οι αποκρατικοποιήσεις, αλλά και τον ομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαμαράς επιθυμεί να υπάρχουν οι λιγότεροι κατά το δυνατόν «αστερίσκοι» στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, προκειμένου να μην υπάρξει αμφιβολία για τη θετική έκθεση της Τρόικας. Με αυτό, άλλωστε, ως «όπλο», αναμένεται να ταξιδέψει στις 24-25 Αυγούστου σε Βερολίνο και Παρίσι, εκκινώντας από τις δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες την προσπάθεια βελτίωσης της στάσης των Ευρωπαίων εταίρων έναντι της Ελλάδας.

Αντικείμενο των συσκέψεων που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στις 16:00 και την Τρίτη στις 18:00 θα είναι οι αποκρατικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις, ενώ αναμένεται να παρουσιαστούν στους πολιτικούς αρχηγούς τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, καθώς προηγήθηκε, την Κυριακή, η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Γιάννη Στουρνάρα και Γιάννη Βρούτση, αντίστοιχα, με τους κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ.

Πηγή της κυβέρνησης πηγή υποστήριζε την Κυριακή ότι μέχρι στιγμής έχουν «κλειδώσει» μέτρα επτά δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου