Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν έχετε την δεδηλωμένη

Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν έχετε την δεδηλωμένη  ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
  
Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του κ. Ανδρέα Λοβέρδου. 
  
Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας ότι «δεν νομιμοποιείστε, δεν έχετε την δεδηλωμένη να φέρνετε ένα νομοσχέδιο χωρίς την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση». ...

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ, επισήμανε στους βουλευτές του ότι «δεν υπήρξε σχετική συμφωνία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών για τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία.

Ο κ. Λοβέρδος κατηγόρησε τον κ. Αρβανιτόπουλο για «ευκαμψία στα συμφέροντα», τονίζοντας ότι «εσείς μόνος σας πήρατε την πρωτοβουλία».


Στον αντίποδα, ο κ. Αρβανιτόπουλος υποστήριξε ότι «προφανώς δεν παίρνω πρωτοβουλίες από μόνος μου. Υπήρξε συνάντηση, δύο φορές, των αρμόδιων για θέματα παιδείας της τρικομματικής επιτροπής και στη συνέχεια συνεννόηση των πολιτικών αρχηγών».


Στη συνέχεια, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι αποτελεί «άθλιο συμβολισμό» το γεγονός ότι το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης «δεν αναφέρεται στον αγωνα κατά της ύφεσης αλλά στην αλλαγή ενός άλλου νόμου που ψηφίστηκε πριν 11 μήνες με μεγάλη πλειοψηφία».


Επιπλέον, απευθυνόμενος προς τον κ. Αρβανιτόπουλο, ρώτησε: «Να μας πείτε που εστιάζεται η δική σας αρμοδιότητα να φέρετε αυτο το νομοσχέδιο. Υπήρξε διαβούλευση, υπήρξε συμφωνία μεταξύ αρχηγών; Εμείς μάθαμε από τον δικό μας αρχηγό ότι δεν υπήρξε συμφωνία και εσείς μόνος σας το κάνετε. Δεν έχετε δεδηλωμένη ως ΝΔ, τη δεδηλωμένη έχει η τρικομματική κυβέρνηση. Ρωτώ απόφαση της κυβέρνησης δεν έχετε, έχετε μήπως απόφαση των τριών πολιτικών αρχηγών;».


Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι «ήταν οργανωμένο σχέδιο να αποσυρθεί ο νόμος Διαμαντοπούλου» και τόνισε πως «όταν η Βουλή έχει δώσει 255 ψήφους μια πολύ ισχυρή νομιμοποίηση, όσο και αν είστε ευαίσθητοι σε οργανωμένα συμφέροντα, δεν μπορείτε να έρχεστε εδώ και να καταργείται το νόμο. Είναι ευκαμψία απέναντι σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Ποιος σας νομιμοποίησε να το κάνετε;».


Από την πλευρά του, ο υπουργός απάντησε, τέλος: «Εξεπλάγην δυσάρεστα από την τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου που δημιουργεί εντυπώσεις. Επιστρέφω την ευκαμψία σε συμφέροντα», ξεκαθαρίζοντας ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν απόλυτα σύμφωνος και ενημερωμένος για τις αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου