Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Επιμένει σε στελέχη «Β' κατηγορίας» ο Βενιζέλος

   Λύση στη ρήξη που πήγε να δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τη συμμετοχή ή μη κορυφαίων στελεχών του Κινήματος στη νέα κυβέρνηση, φαίνεται πως δίνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η οποία τάσσεται στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το πρωί της Τετάρτης, πίσω από κλειστές θύρες, υπήρξε «θυελλώδης», ενώ κορυφαία στελέχη του Κινήματος εξακολουθούν να πιέζουν τον κ. Βενιζέλο να αλλάξει γνώμη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε από την πρώτη στιγμή προβάλλει την άποψή του ότι οι κορυφαίοι δεν θα πρέπει να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ωστόσο οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πέτρος Ευθυμίου διαφώνησαν με την άποψη του κ. Βενιζέλου, απειλώντας να προκαλέσουν ακόμα και κώλυμα στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να δίνει εν τέλει τη λύση, όπως προκύπτει από τη συνεδρίασή της, το πρωί της Τετάρτης, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο αν ο κ. Βενιζέλος θα προτείνει βουλευτές ή τεχνοκράτες με εμπειρία στα οικονομικά και πολιτικά πρόσωπα «χαμηλού προφίλ», ώστε να μην δημιουργηθούν προστριβές στο κυβερνητικό σχήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου