Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Βαρουφάκης - "Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει το συντομότερο δυνατόν"


Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC o καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γ. Βαρουφάκης, δήλωσε ότι "η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει το συντομότερο δυνατόν".

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η Ελλάδα πρέπει απλά να κηρύξει στάση πληρωμών το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να... παράσχει ένα είδος ανακούφισης στο κεφάλαιο που λέγεται "ευρωπαϊκή κρίση χρέους"....
"Το πακέτο διάσωσης δεν είναι λύση για κανέναν. Ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Ευρωζώνη, ούτε για την παγκόσμιο οικονομία", τονίζει ο γνωστός οικονομολόγος.

"Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει αμέσως, να το κάνει τώρα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία συζήτηση για πιθανή αποχώρησή της από την Ευρωζώνη", προσθέτει.

"Γιατί δεν αφήνουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει εντός του ευρώ; Αφού η χώρα έτσι κι αλλιώς βρίσκεται εκτός των αγορών", υποστηρίζει επίσης.

Κατά τον κ. Βαρουφάκη, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να επιτέλους να αποδεχθούν ότι η ελληνική χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη και να πάψουν να την "σπρώχνουν κάτω από το χαλί σαν να είναι παιδιά που παίζουν"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου