Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

100.000 πολίτες κόντρα στα μέτρα, στα χημικά και στα δακρυγόνα... Η Αθήνα στις φλόγες

     Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο κέντρο της πόλης όπου χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν με οργή κατά των σκληρών μέτρων που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, ενώ οι μάχες με τους γνωστούς – άγνωστους έχουν μετατρέψει, για άλλη μια φορά, την Αθήνα σε πύρινη κόλαση.

Καταστροφές ανυπολόγιστου κόστους έχουν συμβεί σε κινηματογράφους, καφετερίες, τράπεζες, βιβλιοπωλεία και καταστήματα στην Αθήνα με τις πυρκαγιές να ανέρχονται συνολικά σε 17.

Παράλληλα, έχει γίνει πλιάτσικο σε πολλά καταστήματα με ρούχα, ηλεκτρικά είδη και κάβες στο κέντρο καθώς επίσης και σε οπλοπωλείο στην Ομόνοια. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, από το κατάστημα στην Ομόνοια πήραν σπαθιά και αεροβόλα, ενώ άντρες της αστυνομίας προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες.

Συγκεκριμένα, μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο κτήριο της Alpha Bank, στην Πανεπιστημίου 58. Μάλιστα στο υπόγειο του κτηρίου βρίσκονταν τρία άτομα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν με την βοήθεια της πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στη γωνιά Σταδίου και Αμερικής

Στις φλόγες τυλίχθηκε το πρώην κατάστημα «Costa Boda» στην Σταδίου, ενώ ο κινηματογράφος «Αττικόν» έγινε στάχτη. Φωτιά ξέσπασε επίσης στον κινηματοπγράφο «Απόλλων». Η πυροσβεστική άργησε να φτάσει στο σημείο, καθώς λόγω των οδοφραγμάτων που υπάρχουν στους δρόμους ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο.

Πυρκαγιές έχουμε και σε κτήριο της οδού Ιπποκράτους και Ακαδημίας, ενώ η πυροσβεστική δυσκολεύεται να φτάσει στο σημείο αφού δέχεται επίθεση από κουκουλοφόρους.

Φωτιά ξέσπασε στις 21:45 στην οδό Γεωργίου Σταύρου και Αιόλου σε γραφεία, ενώ στις φλόγες έχουν τυλιχθεί και στα εκδοτήρια έξω από την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε μάλιστα λίγο μετά τις 19:30 η καφετέρια Starbucks, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε ο κινηματογράφος "Άστυ" και η τράπεζα  Eurobank στην πλατεία Κοραή.

Έκκληση απηύθυναν πυροσβεστική και ΕΚΑΒ ζητώντας από τους πολίτες να τους αφήσουν να προσεγγίσουν στα σημεία που υπάρχουν πύρινες εστίες και τραυματίες. 

Λίγο πριν τις 22:00 η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών στο Σύνταγμα προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται ξανά στην πλατεία. Μάλιστα, έγινε ρίψη χημικών στο ιατρείο που έχει στηθεί στην πλατεία για τους πολίτες.

Επεισόδια σημειώνονται και πάλι αυτή την ώρα στην Πανεπιστημίου, στη Νομική, στην οδό Μητροπόλεως γύρω από την Μητρόπολη και στην Λ Β. Αμαλίας, στην περιοχή του Ζαππείου και στο Καλλιμάρμαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 22 προσαγωγές, ενώ υπάρχουν 54 πολίτες τραυματίες και 100 αστυνομικοί, δύο από τους οποίους χειρουργήθηκαν λόγω σοβαρών ορθοπεδικών προβλημάτων

Αργά το βράδυ, ομάδα ατόμων, εισέβαλε στο Δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που μετά από επιχείρηση συνέλαβαν 23 άτομα που οδηγούνται στην Ασφάλεια. Μέχρι στιγμής από διάφορα σημεία της Αθήνας έχουν γίνει 25 προσαγωγές.

Μάλιστα, αργά το βράδυ επικράτησε ένταση στο Κολωνάκι.

Νωρίτερα, σε Σταδίου, Πανεπιστημίου και Φιλελλήνων σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών. Ένταση επικράτησε και στα στενά της Ερμού καθώς και σε Κριεζώτου, Ζαλοκώστα και Ακαδημίας.

Επίσης, σημειώθηκαν οδομαχίες στην Ερμού και έχουν ξεσπάσει πολλές φωτιές στην Ασκληπιού. Ένταση υπάρχει και στην Καραγιώργη Σερβίας.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν και έξω από το Ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, ενώ φωτοβολίδα έπεσε στο πάνω μέρος του κτιρίου της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί πέταξαν βόμβα μολότοφ και μέσα στο ξενοδοχείο King George, χωρίς όμως να προκληθούν ζημιές ή τραυματισμοί.

Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό σε Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Ευαγγελισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου