Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Tα μαζεύουν για "180"-Ενόχλησε τη Τρόικα-Εικόνα διάλυσης της Κυβέρνησης με φόντο τη χρεοκοπία της χώρας.


Όταν κάποιοι έλεγαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βενιζέλος μιλάει για διευρυμένη πλειοψηφία και ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, κάποιοι άλλοι είχα ασθενή μνήμη. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν ακόμα υπουργός Αμυνας όταν με άρθρο του είχε προκαλέσει σάλο αναφέροντας ότι χρειάζονται διευρυμένες πλειοψηφίες.
Και τότε οι απόψεις του είχαν χαρακτηρισθεί ως προσωπικές.

Στο σήμερα, έπρεπε να ενοχληθεί η τρόικα, όπως αποκάλυψε το Newsit, για να διαρρεύσει από το Μαξίμου ότι οι απόψεις Βενιζέλου είναι προσωπικές. Μάλιστα για να μην ανοίξει και άλλο μέτωπο στην κυβέρνηση, το οποίο δύσκολα θα έκλεινε, διευκρινίσθηκε, ότι ναι μεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο αλλά ποτέ δεν έχει αποφασισθεί!

Ωστόσο, ο σάλος που ήταν να γίνει έγινε και το κλίμα, όπως κι αν είναι αυτό μεταξύ των δανειστών μας και της κυβέρνησης παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα.

Πηγές προσκείμενες στην τρόικα έλεγαν νωρίτερα στο Newsit οτι δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο ενδεχόμενο ή πρόβλεψη, τουλάχιστον έτσι τους διαβεβαίωναν από την ελληνική κυβέρνηση.

Ελεγαν μάλιστα ότι αυτό θα ήταν καταστροφικό, αφού συναίνεση δεν έχει υπάρξει και φοβούνταν οτι αυτό θα μας οδηγήσει σε εκλογές.

Κι αυτό, γιατί όπως τόνιζαν με έμφαση, ζητώντας η κυβέρνηση αποδοχή των συμφωνιών από 180 βουλευτές, τινάζονται όλα στον αέρα. 'Ολα όσα έχουν συμφωνηθεί ή δρομολογηθεί, όλα όσα πρόκειται να εφαρμοστούν θα παγώσουν, αφού με την προσφυγή στις κάλπες πολύ απλά για ένα πολύ κρίσιμο διάστημα δεν θα υπάρχει ελληνική κυβέρνηση.

Και αξίωναν από την ελληνική κυβέρνηση, με την οποία μέχρι πριν από λίγες ώρες διαπραγματεύονταν, να κυρωθεί η συμφωνία! Δεν είναι δυνατόν, τονίζουν, να μιλάμε την μια στιγμή για όσα πρόκειται να εφαρμοσθούν και την άλλη να μαθαίνουμε από τις τηλεοράσεις οτι πλεον ό,τι αποφασίζεται θα επικυρώνεται από διευρυμένη πλειοψηφία.

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

Nωρίτερα, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, ο Μ. Χρυσοχοϊδης διαφοροποιήθηκε από την "γραμμή" Βενιζέλου. Μιλώντας στον Flash και το Ν. Ευαγγελάτο, ο Μ. Χρυσοχοίδης είπε: "Δεν οδηγείται η κυβέρνηση σε ηρωική έξοδο. Είναι καλό να ζητάει ευρύτερη συναίνεση, αλλά εγώ έχω μια διαφορετική άποψη για την πολιτική: "Ή την αναλαμβάνεις και την φέρνεις σε περας ή αν δεν μπορείς πας στο σπίτι σου."

Και πρόσθεσε: "Οφείλεις να το κάνεις. Η πολιτική δεν είναι μια υπόθεση διασκέδασης που μοιράζεις δωρα, είναι σκληρή υπόθεση. Θα προτιμούσα τις 180 και τις 200 ψήφους, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατόν πρέπει κανείς να παλεύει για να κάνει το καλύτερο για τον τόπο. Η κυβέρνηση και με 151 πρέπει να περάσει το πρόγραμμα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο δρόμος προς τον γκρεμό είναι η μη ψήφιση και η μη εφαρμογή του προγράμματος.”

ΟΧΙ ΑΠΟ ΝΔ - ΝΑΙ ΑΠΟ ΝΤΟΡΑ

«Εγώ εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν υπογράφω». Όπως σημειώνει TO BHMA, με αυτό τον κατηγορηματικό τρόπο απαντά ο κ. Αντ. Σαμαράς, όταν του τίθεται το θέμα τι θα πράξει η ΝΔ εάν η κυβέρνηση ζητήσει να ψηφισθεί η νέα δανειακή συμφωνία με πλειοψηφία 180 βουλευτών.

"Μια κυβέρνηση ΠαΣοΚ και ΝΔ συνιστά κοινοβουλευτική χούντα", είπε δίνοντας τον τόνο και ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Δ. Σταμάτης.

Αντίθετα, η Ντόρα Μπακογιάννη σε άρθρο της τονίζει ότι είναι υπέρ της πρότασης Βενιζέλου να ψηφιστεί η νέα συμφωνία με πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τονίζει ότι η ευθύνη είναι προσωπική για κάθε μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας απέναντι στη συνείδησή του και την εντολή που έχει λάβει από το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου