Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Μειώσεις μισθών έως και 50% στο δημόσιο


Μείωση του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου κατά 200 εκατομμύρια ευρώ φέτος και ένα δισεκατομμύριο ευρώ το 2012, θα επιφέρει η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπάλληλων από την πρώτη Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, στο νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρχει καμία...




διαφοροποίηση στις αποδοχές υπάλληλων που εργάζονται στην ίδια θέση και έχουν τα ίδια προσόντα. Οι μειώσεις μπορεί να φτάνουν και στο 50% του μισθού. Η εφημερίδα τονίζει ότι επιδίωξη είναι να δοθεί μπόνους παραγωγικότητας (αυτό αφορά κυρίως τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών), αλλά όπως επισημαίνεται αρμοδίως, το μέτρο αυτό μπορεί να μη γίνει αποδεκτό από την τρόικα και τελικά να μην εφαρμοστεί. Επίσης, στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος για τις μειώσεις των αποδοχών των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, αλλά η τρόικα έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία, η αρχική πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να θέσει σε εφεδρεία το 7% των 200.000 υπαλλήλων (δηλαδή 14.000 άτομα) που εργάζονται σε ΔΕΚΟ και φορείς της γενικής κυβέρνησης, αλλά η τρόικα τονίζει ότι με το ποσοστό αυτό δεν λύνεται το πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι τελευταίες εκτιμήσεις της τρόικας ανεβάζουν το φετινό έλλειμμα στο 9% του ΑΕΠ από 7,6% του ΑΕΠ που ήταν ο αρχικός στόχος και 8,8% του ΑΕΠ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψή της.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/09/50.html#ixzz1XdlsnYqE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου