Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Η 25η Μαρτίου μέρα λαϊκού ξεσηκωμού!


 Βγες έξω σύντροφε,
αντιμέτωπος με τα όπλα
και διεκδίκησε το μεροκάματο σου.
Σαν ξέρεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις.
 Οπλα αρκετά οι αστυνόμοι δεν έχουν.
Μπρος στο δρόμο έξω!
Αγωνίσου!
Να περιμένεις πια δεν γίνεται,
 είναι αργά πολύ!


Μπέρτολτ Μπρεχτ

 Δεκάδες είναι οι ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις όπως και άλλες συλλογικότητες που βάζουν στόχο οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου να μετατραπούν σε μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στην μνημονιακή κυβέρνηση του διορισμένου τραπεζίτη πρωθυπουργού Παπαδήμιου και των ξένων επικυρίαρχων που...

τον στηρίζουν. (Στην φωτογραφία η αφίσα που κυκλοφόρησε η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Χολαργού- Παπάγου).

Από την άλλη όμως το πολιτικό σύστημα πανικόβλητο, γνωρίζοντας ότι το παραμικρό τυχαίο γεγονός στην διάρκεια των παρελάσεων στης 25 Μάρτη μπορεί να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες γ’ αυτό καταστάσεις, παίρνει τα μέτρα του προσπαθώντας να καναλιζάρει την λαϊκή οργή που υπάρχει.

Πολύ εύστοχα το κείμενο από το Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων «Σπάρτακος» σημειώνει:
Καθημερινά, ξεδιπλώνεται το σχέδιο κρατικής τρομοκρατίας εν όψει των λαϊκών κινητοποιήσεων την 25η Μαρτίου, που θα αποτελέσει την πρώτη μαζική και μαχητική αμφισβήτηση των μέτρων ολοκαυτώματος της εργατικής τάξης και διάλυσης της κοινωνίας, για να διασωθεί και αυξηθεί η κερδοφορία των τραπεζών, τοκογλύφων και του συνόλου τςη αστικής τάξης, ιδιωτικοποιώντας και εμπορευματοποιώντας κάθε κοινωνικό αγαθό.

Τη μάχη αυτή το αστικό σύστημα εξουσίας είναι αποφασισμένο να τη δώσει με όλα τα μέσα, καθώς όχι μόνο θέλει να καθυποτάξει τον εργαζόμενο λαό μας όταν τον Ιούνιο έρχονται ακόμη πιο σκληρά μέτρα, αλλά επίσης επιδιώκει να πείσει Ε.Ε.-ΔΝΤ-τοκογλύφους-επενδυτές(;) ότι είναι αποφασισμένο και ικανό να τα επιβάλλει. Με κάθε κόστος.

Στην πρώτη γραμμή λοιπόν το βαρύ πυροβολικό της αστικής προπαγάνδας και χειραγώγησης, τα ΜΜΕ, αλλά και χιλιάδες πραιτοριανοί των ΜΑΤ, της Κρατικής Ασφάλειας και της ΕΥΠ, που αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατά του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού.

Το αρχικό σκέλος αυτής της επίθεσης περιελάμβανε  ένα ολόκληρο τρομοκρατικό σόου, προβάλλοντας τον κίνδυνο «δημοκρατικής εκτροπής» από τους ακροδεξιούς πολιτοφύλακες, γνωστούς από καιρό και πλήρως εναρμονισμένους με στρατό-ΕΥΠ-Ασφάλεια. Μια εκστρατεία που καμουφλάρει την εξαφάνιση των λαϊκών ελευθεριών από τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, ωραιοποιεί την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Παπαδήμου, των τραπεζών και τοκογλύφων, έχει συστατικό της στοιχείο την συκοφάντηση κατά του κινήματος των Αγανακτισμένων που λίγο πολύ ταυτίστηκε με τους μηδενιστές ναζιστές. 
Την επιχείρηση ανέλαβε εργολαβικά το ΚΚΕ για να καλύψει μεταξύ άλλων την απουσία του από τις λαϊκές κινητοποιήσεις της 25ης Μαρτίου, για να ακολουθήσει το ΕΘΝΟΣ του εθνικού μας εργολάβου. Η εκλογολάγνα αριστερά βρίσκει την συνέχεια της από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καλώντας το λαό και ιδιαίτερα τους διαδηλωτές ενόψει των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου να συνειδητοποιήσουν ότι «η διαδήλωση και η αποδοκιμασία έχουν όριο»…

Και ενώ Πρετεντέρης-Τρέμη-Καψής-Οικονόμου-Ευαγγελάτος-Παπαδημητρίου-Πρωτοσάλτε (συγγνώμη που ξεχνούμε τους υπόλοιπους δημοσιοκάφρους των καναλιών, ραδιο-φόνων και εφημερίδων) δίνουν τη μάχη της «εθνικής ενότητας» όταν δε γλύφουν το Βενιζέλο και δεν υμνούν τα Μνημόνια, ανακοινώνονται τα μέτρα καταστολής. Μέτρα καταστολής του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που κάνουν τον Γ. Παπαδόπουλο και τους Ιωαννίδη-Παττακό να μοιάζουν με αρσακειάδες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «οι εντολές που έχουν δοθεί από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας είναι σαφείς: οι παρελάσεις θα γίνουν πάση θυσία! Το σχέδιο προβλέπει παρέμβαση διμοιριών των ΜΑΤ σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να διαλύσει την παρέλαση ή να λιντσάρει τους επίσημους. Φέτος, η Αστυνομία θα «τιμήσει» την εκδήλωση της 25ης Μαρτίου με χρήση γκλοπ και δακρυγόνων καθώς η οργή και η αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού μας απειλεί να μετατραπεί σε λαϊκή εξέγερση ενάντια στους 200 βουλευτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, υπαλλήλους των τραπεζιτών, βιομήχανων, εφοπ-ληστών, αστούς πολιτικούς μιζαδόρους της SIEMENS και των πολεμικών βιομηχανιών.

Ο δημοκρατικός φερετζές της δικτατορίας που μας έχει επιβληθεί πετιέται στην άκρη. Ουσιαστικά απαγορεύεται το δικαίωμα της συνάθροισης και της διαδήλωσης, ενώ διαφημίζονται οι αναίτιες προληπτικές συλλήψεις. 
Ο Βενιζέλος από τον τάφο του, αυτός ο ασυναγώνιστος εκφραστής της αστικής τάξης, που σε αντίστοιχη εποχή Πτώχευσης, στυγνής εκμετάλλευσης και καταπίεσης της εργατικής τάξης ψήφιζε και εφάρμοζε το Ιδιώνυμο, βλέπει τον υπαλληλάκο των τραπεζών Παπαδήμο, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ να καταδιώκουν αγωνιστές για τα φρονήματα τους….
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ Κι αυτό ακριβώς διεκδικούμε: Να πάρει ο λαός την εξουσία και τον πλούτο που ο ίδιος παράγει στα χέρια του! Γιατί σήμερα δεν είναι αρκετό να μην περάσουν κάποια νέα αντιλαϊκά μέτρα. 
Είναι αναγκαίο να καταργηθούν κι όλα αυτά που ήδη έχουν περάσει. Γι αυτό και ο αγώνας πρέπει να είναι συνολικός, να θέτει το αίτημα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. και κάθε ΕΠΙΔΟΞΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ! Στον κοινωνικό ζόφο που κυριαρχεί αντιπαραθέτουμε το ΟΡΑΜΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ! θέτουμε ως κυρίαρχο αίτημα, την ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ προς όφελος της ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ!

ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ   Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕΡΑ ΛΑΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου