Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Αρχές Ιουνίου θα πρέπει να βρεθούν 11 δισ. ευρώ, επειγόντως!


Αρχές Ιουνίου θα πρέπει να βρεθούν 11 δισ. ευρώ, επειγόντως!
Αρχές Ιουνίου, όποια κυβέρνηση κι αν είναι τότε στην εξουσία, θα πρέπει να παρουσιάσει στην τρόικα και κατ επέκταση στους θεσμικούς πιστωτές της χώρας, πακέτο μέτρων που θα προβλέπει έσοδα της τάξης των 11 δις ευρώ! 

Δηλαδή, μέτρα, τα οποία θα ισοδυναμούν με το περίπου 7% του ΑΕΠ. Η εξέλιξη αυτή προκύπτει από τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι του Μνημονίου 2.

Για την ακρίβεια, στο ύψος αυτό υπολογίζεται ο προϋπολογισμός των νέων μέτρων, με βάση τους στόχους που έχουν μπει και για μια ακόμα φορά δεν θα εκπληρωθούν.



Έτσι εξηγείται και η «εγκύκλιος προετοιμασίας», που ήδη έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών, με κατεύθυνση όλα τα υπουργεία και περιεχόμενο μια ουσιαστικά εντολή: «Προετοιμαστείτε, από τώρα».
Ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης είναι όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται, αλλά προς το παρόν, κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με τη συγκεκριμένη προειδοποίηση. Τουλάχιστον εντός ελληνικών ορίων. Γιατί εκτός είναι σαφές ότι κάτι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται.

Γι αυτό και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), πριν από ένα 24ωρο, προειδοποίησε την Αθήνα ότι αν δεν εκπληρώσει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, τότε δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη  την εκταμίευση του ποσού της πρώτης δόσης που αναλογεί στο Ταμείο.

Ο λόγος αφορά σε περίπου 1,7 δις ευρώ, τα οποία είναι «μετρημένα» κι έχει ήδη αποφασισθεί προς τα πού θα κατευθυνθούν. Ανάλογα καμπανάκια έχουν αρχίσει ήδη να χτυπούν κι από τις Βρυξέλλες, ωστόσο, η Αθήνα δείχνει να πέφτει σε μια προεκλογική νιρβάνα, απ΄την οποία δεν δείχνει ικανή να την ξυπνήσει η εγκύκλιος Σαχινίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου