Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Νομίζατε ότι δεν θα γίνουμε Αργεντινή;


Πολλοί συμπολίτες μας, καθημερινά πλησιάζουν τους πάγκους στις λαϊκές αγορές και ζητούν από τους πωλητές τρόφιμα δωρεάν. Πολλοί πωλητές, κατανοώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, προσφέρουν ό,τι μπορούν από το πολύτιμο πλέον, εμπόρευμα τους.
Αυτοί που θα σταθούν «άτυχοι» και δεν θα λάβουν τα τρόφιμα, καταφεύγουν στους κάδους σκουπιδιών της αγοράς και περισυλλέγουν τα υπολείμματα που έχουν πεταχτεί.
Όταν οι τέντες μαζευτούν από το χώρο της λαϊκής και κατά την διάρκεια καθαρισμού των δρόμων και των πεζοδρομίων, τρυπώνουν ανάμεσα στους υπαλλήλους των Δήμων μήπως προλάβουν κάποιο είδος τροφής που έχει πέσει κάτω.
Σάπια φρούτα, μαυρισμένα λαχανικά, χτυπημένες ντομάτες, ό,τι βρίσκουν το περισυλλέγουν, χωρίς να τους νοιάζει η υγεία τους, που πολύ πιθανόν να επιβαρυνθεί από την κατανάλωση αυτών των τροφίμων.

«Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί αρκετά όσοι ψάχνουν τροφή στη λαϊκή από υπολείμματα», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος ενώ πρόσθεσε: «Ψάχνουν στους κάδους, κοιτούν μήπως βρουν κάτω πεταμένα φρούτα ή λαχανικά, ενώ πλέον δεν διστάζουν να μας ζητούν ανοιχτά να τους δώσουμε δωρεάν κάποια προϊόντα».
Ο ίδιος ανέφερε πως οι περισσότεροι παραγωγοί, αναγνωρίζοντας το έντονο κοινωνικό πρόβλημα, ενδίδουν και προσφέρουν στους ανθρώπους αυτούς λίγα τρόφιμα. «Εμείς τους δίνουμε, γιατί φαίνεται πως τα έχουν ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά.
Ένας παραγωγός που διατηρεί πάγκο σε λαϊκή επεσήμανε πως ανάμεσα σε όσους ικετεύουν για λίγη τροφή, έχει δει και άτομα που εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονται σε κακή κατάσταση. «Μου έχουν ζητήσει βοήθεια και άνθρωποι με κομψό ντύσιμο. Εκεί το πράγμα δυσκολεύει γιατί όταν βλέπεις κάποιον που με μια πρώτη ματιά δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη ανάγκη, θεωρείς ότι πρόκειται για κάποιο παθολογικό επαίτη».
Ο φωτορεπόρτερ μας Αλέκος Βουτσαράς δεν χρειάστηκε να κάνει πολλές βόλτες στις λαϊκές της Αθήνας μιας και το φαινόμενο είναι καθημερινό και συναντάται σε όλες τις περιοχές.

http://harryklynn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου