Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πολυνομοσχέδιο «σκούπα» έρχεται στην βουλή


Το νέο πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει όλες τις εκκρεμότητες, όπως το άνοιγμα των επαγγελμάτων των ταξί, τις επικουρικές συντάξεις και όσες διαρθρωτικές αλλαγές έχουν «παγώσει» ή δεν έχουν προχωρήσει.

Για τον λόγο αυτό θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη η κυβερνητική επιτροπή προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών να συγκεντρώσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενόψει βέβαια το νέου μνημονίου που θα έρθει προς ψήφιση στην βουλή στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον κ. Βενιζέλο προκειμένου να συντονίσει ένα οριζόντιο νομοσχέδιο στο οποίο θα περιληφθούν ρυθμίσεις που είναι απολύτως αναγκαίες για την προώθηση του προγράμματος και των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Επίσης να συντονίσει τα Υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης για να ξεμπλοκαριστούν τα ζητήματα του κεφάλαιο «μεγάλα έργα-οδικοί άξονες»,

Ο Πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εκταμίευση της 6ης δόσης μετά και την επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιστολή θα γίνει αποδεκτή. Η αξιολόγηση σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη συνεδρίαση του Eurοgroup ενώ συνολικά θα σταλούν πέντε επιστολές και ειδικότερα από τον κ. Παπαδήμο και τους κκ Γ. Παπανδρέου, Ευ. Βενιζέλο, Γ. Προβόπουλο και Α. Σαμαρά του οποίου ήδη έχει σταλεί.

Επίσης στις 12 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για το νέο οικονομικό πρόγραμμα το οποίο θα συνοδεύει τη συμφωνία της 26ης - 27ης Οκτωβρίου ενώ η δανειακή σύμβαση αναμένεται τελικά να υπογραφεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και το PSI να έχει ολοκληρωθεί περί τα μέσα με τέλη Φεβρουαρίου 2012.

Προς αναζήτηση συμβιβασμού με τη Siemens

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έγινε συζήτηση και για την αναζήτηση του καλύτερου δυνατού τρόπου για επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Siemens. Εξουσιοδότηση για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ενός τέτοιου συμβιβασμού έλαβε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και σύμφωνα με πληροφορίες το σχετικό ποσό που θα αξιώσει η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ.
real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου