Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

300.000 πολίτες στο κέντρο της Αθήνας!

Σήμερα καταγράφεται στην ιστορία η μεγαλύτερη συγκέντρωση της τελευταίας τριακονταετίας. Πάνω από 300.000 κόσμου βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος και η «φωνή» των Αγανακτισμένων φτάνει μέσω skype σε όλη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης που πραγματοποιείται μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 7.000 άνθρωποι, πραγματοποιείται μια ανοιχτή σύνδεση μέσω skype με την Plaza del  Sol στη Μαδρίτη.

Οι πρωτοφανείς και εντυπωσιακές αυτές εικόνες που βλέπουμε πραγματικά δικαιώνουν την πρωτοβουλία  των Αγανακτισμένων να ενώσουν τις δυνάμεις και να δείξουν προς τα έξω ότι το ελληνικό φρόνημα και η εθνική μας περηφάνια δεν είχε κοιμηθεί ποτέ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δρόμοι στις γύρω περιοχές είναι απροσπέλαστοι και οι διαδηλωτές φτάνουν  μέχρι το Κολωνάκι, την Πατησίων, την Κλαυθμώνος και κατακλύζουν την Αμαλίας και τη Φιλελλήνων.

Οι «Αγανακτισμένοι» συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα να συρρέουν κατά εκατοντάδες στο κέντρο της  Αθήνας και δίνουν για δωδέκατη μέρα δυναμικό παρών μπροστά από τη Βουλή. Η σημερινή συγκέντρωση δείχνει να μην έχει προηγούμενο.

Μια λαοθάλασσα από  θυμωμένους πολίτες  με σφυρίχτες, κατσαρολικά, ακόμη και βουβουζέλες  στα χέρια  σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες συνθέτουν το σκηνικό μιας ημέρας που σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη των Αγανακτισμένων όλης της Ευρώπης.

Ωστόσο, νωρίτερα ένταση σημειώθηκε επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας και Κουμπάρη, μπροστά από το μουσείο Μπενάκη, εκεί όπου διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με ΜΑΤ, καθώς δεν τους επιτρεπόταν να προχωρήσουν προς το Σύνταγμα.

Η  παρουσία της αστυνομίας παραμένει ενισχυμένη.

Στην πλατεία ανεμίζουν, εκτός από τις ελληνικές, σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Αργεντινής -ενώ υπάρχουν ακόμη και πλακάτ για την Υεμένη.

Εντύπωση προκάλεσε ένα πανό Αιγυπτίων που έγραφε «Η πλατεία Ταχρίρ στηρίζει την πλατεία Συντάγματος», σύνθημα που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους διαδηλωτές.

Πρωτοφανής εικόνα τα τεράστια κάγκελα που έχουν στήσει διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου