Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Τακτική ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες: Τέρμα οι "συγγνώμες" ξεκινά η κινδυνολογία


Ζαλισμένοι από τις δημοσκοπήσεις και από την εξαιρετικά χαμηλή προσέλευση των πολιτών στις προεκλογικές συγκεντρώσεις (όταν αυτές δεν εξελίσσονται σε φιάσκο, όπως έγινε στην Πάτρα), στο ΠΑΣΟΚ το επιτελείο του Ε.Βενιζέλου προσπαθεί να βρει λύσεις μήπως και το κόμμα καταφέρει να ανακτήσει μέρος από την δυναμική του στις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Η χθεσινή συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκή ήταν μία ... τραγωδία, με λιγότερους από 5.000 "χλιαρούς" οπαδούς στην "εδρα" του Ε.Βενιζέλου και αυτό προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Θεσσαλονικό πολιτικό, που εν πάση περιπτώσει δεν περίμενε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν έτσι.

Πολλοί τον κατηγορούν ότι "Δεν ξεκινάμε έναν προεκλογικό αγώνα ζητώντας "συγγνώμη" ότι και αν έχουμε κάνει. Είναι σα να ομολογούμε ότι κάναμε κάτι κακό σε βάρος των πολιτών". Αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης είναι ότι θα σταματήσουν να προβάλλονται τα σποτάκια με την "συγγνώμη".

Θα μεγιστοποιήσει επίσης την κινδυνολογία για χρεοκοπία και θα βοηθηθεί και από το εξωτερικό με δηλώσεις ξένων, μάλλον Γερμανών, για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αν δεν βγει μνημονιακή κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου