Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΓΕΛΑ ΠΑΛΙΑΤΣΟ....Απόβαση του ΣΔΟΕ και… Γερμανών «εποπτών» στις Σπέτσες!!!!!ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ??????


«Θέαμα» για το φιλοθεάμων γερμανικό κοινό έγιναν οι Ελληνες καταστηματάρχες των Σπετσών, που δέχτηκαν το σαββατοκύριακο αιφνιδιαστική έφοδο στελεχών του ΣΔΟΕ.

Σαν να μην τους έφτανε η παρουσία των «ράμπο» του ΣΔΟΕ στο νησί τους, οι επιχειρηματίες των Σπετσών είχαν να αντιμετωπίσουν και την υψηλή εποπτεία των Γερμανών δημοσιογράφων. Τηλεοπτικό συνεργείο του γερμανικού Spiegel TV ακολουθούσε κατά πόδας τους άνδρες του ΣΔΟΕ εισβάλοντας μαζί τους στα μαγαζιά που πραγματοποιούνταν οι έλεγχοι.

Είναι προφανές ότι το τηλεοπτικό «θέαμα» στήθηκε για τον επηρεασμό της γερμανικής κοινής γνώμης, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να συναινέσουν και να στηρίξουν οικονομικά τη χώρα μας. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε ότι «αγανακτισμένοι» είναι και οι ευρωπαίοι πολίτες που αντιδρούν στις προσπάθειες να διατεθεί μέρος των φόρων που πληρώσουν εκείνοι, για τις δανειακές ανάγκες της χώρας μας -πέραν και επιπλέον των θυσιών και των φόρων που επιβαρύνουν για τον ίδιο σκοπό τους έλληνες πολίτες.

Έντονη ήταν πάντως η αντίδραση του δημάρχου Παναγιώτης Λυράκης δήμαρχος Σπετσών, θεωρώντας πως «δεν μπορεί ένα τηλεοπτικό κανάλι να καταγράφει την ώρα που γίνεται ο έλεγχος μέσα στην επιχείρηση. Δεν ήρθε π.χ. να καταγράψει τις φυσικές ομορφιές του νησιού».

Το σαββατοκύριακο, άνδρες του ΣΔΟΕ συνοδευόμενοι από τους δημοσιογράφους είχαν εγκατασταθεί στο νησί του Αργοσαρωνικού. Στην αρχή, μάλιστα, οι γερμανοί δεν είχαν δηλώσει την ιδιότητά τους και πολλοί θεώρησαν ότι επρόκειτο για μέλη της Τρόικας.

Μάλιστα λίγο πριν αναχωρήσουν από το νησί οι ελεγκτές, καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι και τα έβαλαν με το τηλεοπτικό συνεργείο. Ο δήμαρχος του νησιού, επικοινώνησε τότε αμέσως με επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας εξηγήσεις για την παρουσία των Γερμανών δημοσιογράφων.

«Υπήρχε μεγάλη αντίδραση από τον κόσμο θα έπρεπε αυτοί οι κύριοι να είχαν μία άδεια γραπτή από το υπουργείο Οικονομικών ή από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, πράγμα που δεν είχαν», τόνισε ο κ. Λυράκης.

Σύμφωνα πάντως με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτης είχε δώσει την άδεια που απαιτείται για τέτοιες περιπτώσεις.

Το μόνο παρήγορο για τους επιχειρηματίες στο νησί των Σπετσών ήταν πως κατά τη διάρκεια των ελέγχων αποδείχτηκε ότι η φοροδιαφυγή έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με άλλες χρονιές.

Εν τέλει και με την επέμβαση των ψυχραιμότερων οι Γερμανοί δημοσιογράφοι πήραν το δρόμο της επιστροφής (επιβιβάστηκαν και πέρασαν με θαλάσσιο ταξί στην απέναντι πελοποννησιακή ακτή) με τελικό προορισμό την Αθήνα. Κάτοικοι και καταστηματάρχες του νησιού αναμένουν πλέον με αγωνία τον τρόπο με τον οποίο θα παρουσιάσουν οι γερμανοί δημοσιογράφοι, το θέμα στα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου