Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Aποκαλυπτήρια από IIF σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Οργή σε ΝΔ για το στριπ-τιζ


Image"Ο κόσμος το'χει τούμπανο και στη ΝΔ κρυφό καμάρι". Ήρθε πριν λίγες ώρες το IIF του Τ.Νταλάρα και είπε ότι μετακλογικά είναι βέβαιο ότι θα συνεργαστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα.
"Εκφράζουμε την έκπληξή μας για την έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και τα όσα αναφέρει για τις εκλογές της 6ης Μαΐου" αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.
"Θυμίζουμε στους συντάκτες της έκθεσης ότι στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία και δεν χρειαζόμαστε τις υποδείξεις κανενός", ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά κάπως αργά το θυμήθηκαν. Όταν τους επέβαλαν τον Παπαδήμο και την δανειακή σύμβαση, δεν είχαμε δημοκρατία;

Το ΙIF περιγράφει ότι "Μετεκλογικά η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στην Ελλάδα, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να συσταθεί μια ισχυρή κυβέρνηση συνασπισμού που θα διασφαλίσει το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας είναι βεβαία".
Το Ινστιτούτο, βέβαια, αναγνωρίζει πόσο δύσκολο είναι -δεδομένων των εντάσεων που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν- να συνεργαστούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συστήνοντας μια σταθερή κυβέρνηση για την ερχόμενη τετραετία. Ωστόσο, ο εκλογικός νόμος δίνει τη δυνατότητα στα δύο μεγάλα κόμματα να συστήσουν κυβέρνηση με προβάδισμα 8 εδρών συγκεντρώνοντας μόλις το 37% των ψήφων, το οποίο και προβλέπεται να λάβουν.
Επιπλέον, μια κυβέρνηση συνεργασίας θα θεωρηθεί από πολλούς δείγμα έλλειψης της ισχυρής λαϊκής εντολής που χρειάζεται το κυβερνών σχήμα προκειμένου να δρομολογήσει τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.

Εάν, ωστόσο, δεν επιτευχθεί συνεργασία των μεγάλων κομμάτων και την 7η Μαΐου προκύψει πράγματι ένα πολυκερματισμένο κοινοβούλιο, υπογραμμίζει το IIF, θα είναι αναγκαία η διατήρηση της μεταβατικής κυβέρνησης τεχνοκρατών, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές αργότερα μέσα στο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου