Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή στον Παπούλια ο Σαμαράς


   Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η πρώτη ημέρα των επαφών του προέδρου της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά, με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. 

Το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Σαμαράς επέστρεψε την εντολή στον κ. Παπούλια και αναμένει πλέον τις πρωτοβουλίες των άλλων δύο πολιτικών αρχηγών που επίσης θα πάρουν διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημόκρατίας.
Σημειώνεται ότι στο τέλος της διαδικασίας, θα υπάρξει και πρωτοβουλία του κ. Κάρολου Παπούλια σε αναζήτηση κοινού τόπου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Η πρώτη ημέρα έδειξε την απόσταση που χωρίζει τους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν έχει ακόμη αφομοιωθεί το μήνυμα των πολιτών από την κάλπη καθώς επίσης ότι η κυοφορία μίας κυβέρνησης συνεργασίας θα είναι δύσκολη και έχει ακόμη δρόμο χωρίς να αποκλείονται και οι επαναληπτικές εκλογές.

Σε δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματος στην Συγγρού, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ έκανε ό,τι ήταν δυνατό για το σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά, όπως είπε, οι υπόλοιπες δυνάμεις απέρριψαν την πρόταση του κόμματός του. Υπενθύμισε ακόμη ότι η ΝΔ ήταν «το μόνο κόμμα που είχε προειδοποιήσει ότι η πολιτική του μνημονίου θα αποτύχει», προσθέτοντας ότι χαίρεται πως «έστω και τώρα κάποιοι κατάλαβαν την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης».
Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε διαδοχικά πρώτα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στην συνέχεια με τον πρέδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και εν συνεχεία με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη. Οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα αρνήθηκαν να συναντηθούν λέγοντας ότι οι θέσεις τους είναι γνωστές και δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου