Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Περί φημών και δημοσκοπήσεων!


Περί φημών και δημοσκοπήσεων!
Στο σημερινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ διαβάζω για «βρώμικα παιχνίδια με δημοσκοπήσεις- μαϊμού τις τελευταίες μέρες», για «κραυγές και ψίθυρους» και για ψηφοφόρους οι οποίοι είναι «όμηροι των φημών». 

Και ότι όλες αυτές οι «δήθεν κρυφές δημοσκοπήσεις», εμφανίζονται «σωρηδόν στο διαδίκτυο». Όλα αυτά, θα μπορούσαν να είναι αποδεκτά στην περίπτωση κατά την οποία η εφημερίδα, δύο μόλις μέρες πριν δεν φιλοξενούσε ένα άλλο πρωτοσέλιδο. 


«Ο γρίφος του 15%» έλεγε και βασιζόταν στη διαπίστωση ότι το 35% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το 2009 (περίπου 15% του εκλογικού σώματος) παρέμεναν αναποφάσιστοι. 

Στην περίπτωση κατά την οποία η ναυαρχίδα του ΔΟΛ δεν είχε βασίσει τις πληροφορίες της σε «δήθεν κρυφές δημοσκοπήσεις», εικάζουμε βάσιμα ότι ο διευθυντής της κ. Χρήστος Μεμής είχε επισκεφθεί αστρολόγους- επιστήμονες, άντε και καμιά διακεκριμένη χαρτορίχτρα στην χειροτέρα των περιπτώσεων. 

Για τον λόγο αυτό- γιατί δηλαδή η χαρτορίχτρα του κ.  Μεμή είναι εγκυροτάτη, στο ίδιο φύλλο και πάντα στην πρώτη σελίδα, υπήρχε αρθρογραφία για την «απάτη με τα ποσοστά» και τη διαρροή ποσοστών στο διαδίκτυο, στα οποία δεν υπάρχει αλήθεια «αλλά μια μικρότερη ή μεγαλύτερη σκοπιμότητα». 

Ουδείς δικαιούται να σκεφτεί ότι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια, για τον απλούστατο λόγο ότι ο ΔΟΛ ουδέποτε ενεπλάκη σε παιχνίδια εξουσίας. 

Και όταν η κυρία Ρεπούση ξαναγράψει την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, αναφερόμενη στην αποστασία, θα εξηγήσει ότι στη Χρήστου Λαδά δεν καιγόταν εφημερίδες από διαδηλωτές- σε τρείς η τέσσερις (εφημερίδες) είχαν βάλει φωτιά για να ψήσουν… ρέγγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου